Hoofdsponsor, supporter én deelnemer van de Ronde van Italië in Brabant

Zondag 7 mei 2023 vinden in Noord-Brabant twee spectaculaire fietsevenementen plaats voor alle recreatieve fietsers: De Ronde van Italië in Brabant en Strade Bianche in Brabant! Waar de ene tour een wegroute is in de contouren van Italië, is de andere tour een gravelroute en een ode aan de beroemde Strade Bianche. Alle deelnemers gaan, individueel of in teamverband, de uitdaging aan om één of beide routes in een dag tijd te fietsen. Allemaal voor één doel: hun gezonde spieren inzetten om spierziekten bij kinderen te verslaan. De in Nieuwkuijk gelegen creative agency The Line reclamebureau is ook dit jaar trotse hoofdsponsor, supporter én deelnemer. Het bedrijventeam van The Line wordt vertegenwoordigd door Stephan Houben (Co-owner & Operational Director), Yuri Oosterveen en Kevin van Kessel (Online Marketeers). Ze spraken over hun verhaal en drijfveer om mee te doen aan het event.

Jullie doen mee als bedrijventeam. Wat is de groepssamenstelling?

The Line wordt vertegenwoordigd door Stephan Houben, Yuri Oosterveen en Kevin van Kessel. We zijn alle drie recreatieve fietsers. Stephan heeft meer ervaring, omdat hij al vaker heeft meegedaan. Voor Yuri en Kevin zal het de eerste keer worden, maar alles zit in de voorbereiding. Zo heeft de een meer getraind dan de ander. Maar met voldoende pauzes en tussenstops onderweg moet het vast goed komen! Hans Hagendoorn, Owner (CEO) van The Line, is ook fietsfanaat en zal de ronde een paar dagen eerder fietsen.”

Wordt het voor jullie de wegroute of de gravelroute?

“Wij fietsen samen de wegroute van 95 km. Ondanks het feit dat Yuri meer ervaring heeft met MTB, vinden we het simpelweg mooier om de klassieke Ronde van Italië in Brabant te fietsen. We komen ongeveer langs het bedrijfspand van The Line, dus dat maakt het uiteraard extra mooi.”

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met de Ronde van Italië in Brabant?

“Remco van der Pot, manager van Maaspoort Den Bosch, heeft ons in contact gebracht met René Koppert. René neemt elk jaar de organisatie van dit mooie evenement op zich. The Line is al jaren de trotse hoofdsponsor van het evenement. Daarnaast verzorgen we de gehele promotie en campagne rondom het evenement, met onder meer flyers, social content en diverse online en offline advertising.”

Wat motiveert jullie om deel te nemen aan dit event?

“Bij The Line houden we ons steeds vaker bezig met (sociaal)maatschappelijke kwesties en vraagstukken voor gemeentes en andere overheidsinstanties of non-profitorganisaties. Dit event is een mooie kans om zowel op de achtergrond als op de voorgrond een steentje bij te dragen.”

 

Yuri: “Ik ben een echte fietsliefhebber, voornamelijk MTB, maar ik probeer de laatste tijd ook beter te worden op de racer. Daarnaast vind ik een goed doel dat met gezondheid en sport te maken heeft, en vooral met de nadruk op kinderen, erg mooi. Dit maakt voor mij de ultieme combinatie om mee te doen.”

 

Kevin: “Ik ben gek op sportieve activiteiten: van fietsen tot hardlopen. Het houdt je fit en het is vooral zeer sociaal als je het samen met anderen doet. Ik kijk ook graag sport, zoals wielrennen. Samen sporten met ’t bedrijf is niet alleen gezond, het draagt ook bij aan een positieve en energieke teamspirit. En om samen te sporten voor een goed doel, is helemaal mooi: sportief bezig zijn en tegelijk iets betekenen voor de maatschappij.”

 

Stephan: “Het enthousiasme van René Koppert, de gedreven organisator, en Bart van Poppel, de Programmamanager van Spieren voor Spieren, hebben ervoor gezorgd dat ik voor de tweede keer deelneem aan deze prachtige tocht. Alsook dat wij als The Line voor de derde keer trotse hoofdsponsor zijn van dit evenement. Als bedrijf geloven we dat we onze passies en talenten moeten gebruiken om een positieve impact te maken op de wereld om ons heen. Elke bijdrage, hoe klein ook, kan een verschil maken in het leven van deze kinderen en hun families. Laten we samen Spieren voor Spieren ondersteunen en kinderen met een spierziekte de kans geven om te spelen, sporten en lachen zoals elk kind zou moeten kunnen.”

Laatste woorden vóór het startschot?

“We dragen ‘Spieren voor Spieren’ een warm hart toe en wensen het organisatieteam van de Ronde van Italië in Brabant en Strade Bianche in Brabant, én alle deelnemers veel succes en plezier toe tijdens de tour. Samen maken we er een gezellige en sportieve dag van.”

Wil je een donatie doen via het team van The Line?

Dat kan via de website van Spieren voor Spieren.