Ronde van Frankrijk en Spanje in Brabant

In 1996 was ’s-Hertogenbosch het decor van de tourstart waarbij de Zwitserse Nederlander Alex Zülle de proloog won. Een dag later versloeg Frédéric Moncassin in de eerste etappe Jeroen Blijlevens in een zinderende eindsprint. Nu na 26 jaar is de tour terug in ’s-Hertogenbosch met de derde editie van Ronde van Frankrijk in Brabant. Dit is een evenement voor de recreatieve fietsers waarbij de deelnemers de uitdaging aangaan om in één dag de ronde te rijden. De route heeft namelijk de vorm van de contouren van Frankrijk en is circa 80 km lang. Het evenement is uitgebreid met de Ronde van Spanje in Brabant. Ook dit is een route in de vorm van de contouren van Spanje en kan door de deelnemers aanvullend op de Ronde van Frankrijk worden gereden. De totale route is dan 125km lang. Twee “grote” rondes op één dag dus; wat een prestatie is dat! De deelnemers rijden de route individueel of in groepen. Op zondag 7 augustus is er bij de Maaspoort ”village départ & arrivée” geopend. Dit is de start en finish plek.

Doel

Het doel van dit evenement is om zo veel mogelijk geld op te halen voor de stichting Spieren voor Spieren. Door je prestatie te laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen kunnen we met zijn alle de spierziekten bij kinderen verslaan. Bij de eerste twe editie van het evenement in 2020 en 2021 werd ruim € 54.000 opgehaald voor dit mooie doel.

Locatie Village départ & arrivée: Maaspoort, A winners playground, Marathonloop 1, 5235 AA ’s-Hertogenbosch

Programma op zondag 7 augustus 2022:

  • Village départ & arrivée geopend op zondag van 8:15u tot circa 15:00u
  • Start vanuit “le village” tussen 8:30u en 11:00u
  • Bekend maken van het donatiebedrag bij de start: 9:00u
  • Uiterlijke finish in “le village” om 14:30u
  • Gratis kopje koffie bij de start en een consumptie bij de finish.
  • Verzorgingspost onderweg
  • Douchegelegenheid en bewaakte fietsenstalling

Spieren voor Spieren Er zijn 20.000 kinderen in Nederland met een zeldzame spierziekte. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Met partners, met sportieve acties en evenementen én met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht. Spieren voor Spieren roept iedereen op om in actie te komen en hun gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de stichting.

Overhandiging opbrengst check aan Minke Boy van Spieren voor Spieren

In 2020 en 2021: de eerste twee edities van Ronde van Frankrijk & Spanje in Brabant

Midden in de corona pandemie werden de eerste twee edities georganiseerd. Ondanks de beperkingen die dat met zich mee bracht, waren de twee edities een groot succes.

Er hebben zo’n 800 renners deelgenomen en er is in totaal ruim € 54.000 voor Spieren voor Spieren. Een geweldige prestatie!

Klik hier voor de sfeer impressie van 2020