Ronde van Frankrijk in Brabant

In 1996 was ’s-Hertogenbosch het decor van de tourstart waarbij de Zwitserse Nederlander Alex Zülle de proloog won. Een dag later versloeg Frédéric Moncassin in de eerste etappe Jeroen Blijlevens in een zinderende eindsprint.

Nu na 24 jaar is de tour terug in ’s-Hertogenbosch met de Ronde van Frankrijk in Brabant. Dit is een evenement voor de recreatieve fietsers waarbij de deelnemers de uitdaging aangaan om in één dag de ronde te rijden. De route heeft namelijk de vorm van de contouren van Frankrijk en is circa 80 km lang. De deelnemers rijden de route individueel of in groepen, uiteraard in overeenstemming met de corona regels (NTFU/RIVM).

De route kan in principe het gehele weekend gereden worden. Op zondag 30 Augustus is er bij de Maaspoort Sport & Events ”village départ & arrivée” geopend. Dit is tevens de start en finish plek.

Doel

Het doel van dit evenement is om zo veel mogelijk geld op te halen voor de stichting Spieren voor Spieren. Door je prestatie te laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen kunnen we met zijn alle de spierziekten bij kinderen verslaan.

Programma

Zaterdag 29 augustus: mogelijkheid om de route te rijden op eigen gelegenheid.

Zondag 30 augustus:

  • Village départ & arrivée geopend op zondag van 8:15u tot circa 15:00u
  • Officiële Start vanuit “le village” tussen 8:30u en 11:00u,
  • Uiterlijke finish in “le village” om 14:30u
  • Gratis kopje koffie bij de start en een consumptie bij de finish.
  • Douchegelegenheid en bewaakte fietsenstalling

Spieren voor Spieren

Er zijn 20.000 kinderen in Nederland met een zeldzame spierziekte. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Met partners, met sportieve acties en evenementen én met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.

Spieren voor Spieren roept iedereen op om in actie te komen en hun gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de stichting.