Samen met collega’s en vrienden fietsen voor het goede doel!

Zondag 7 mei 2023 vinden in Noord-Brabant twee spectaculaire fietsevenementen plaats voor alle recreatieve fietsers: De Ronde van Italië in Brabant en Strade Bianche in Brabant! De ene tour is een wegroute in de contouren van Italië, de andere tour betreft een gravelroute en is een ode aan de beroemde Strade Bianche. Alle deelnemers gaan, individueel of in teamverband, de uitdaging aan om één of beide routes in een dag tijd te fietsen. Elke fietser heeft zijn of haar eigen verhaal en motivatie, maar samen gaan alle wielrenners voor één collectief doel: gezonde spieren inzetten om spierziekten bij kinderen te verslaan. Een van de deelnemende teams is Van Rooi Meat. Een sportieve en gezellige groep aan collega’s, vrienden, directieleden, leveranciers en klanten, met zelfs een paar deelnemers uit Italië en China. We spraken dit fanatieke en enthousiaste team naar hun bijzondere groepssamenstelling, voorbereiding, passie en drijfveer.

Met wie gaan jullie de tour fietsen?

“Wij hebben ons dit jaar aangemeld met maar liefst 65 fietsers. Het team bestaat onder meer uit collega’s, vrienden, directieleden, leveranciers en klanten. We hebben zelfs een paar relaties en partners uit Italië en China, die speciaal voor ons én het goede doel naar Nederland reizen. Het is een gemengd gezelschap van getrainde wielrenners die duizenden kilometers per jaar afleggen tot fietsers die net de eerste kilometers op een wielrenfiets hebben gemaakt.”

Gaan jullie voor de wegroute van 95 km of de gravelroute van 75/100 km?

“De Ronde van Italië in Brabant wordt onze route! Wij hebben ons aangemeld voor de wegrit van 95 km. Een prachtige route die is uitgezet door René Koppert en zijn collega’s. We hebben er ontzettend veel zin in!”

Waarom de Ronde van Italië in Brabant?

“Van Rooi Meat heeft twee jaar geleden als bedrijventeam meegedaan aan de Ronde van Frankrijk in Brabant. Destijds haalden wij een mooi bedrag op van ruim 10.000 euro, met behulp van sponsoren, collega’s, vrienden, familie en meer. Men was direct enthousiast over het event. Het begon als klein ideetje op een afdeling. Na wat rondvragen hadden we al snel ruim 35 aanmeldingen, inclusief enkele leveranciers en klanten. We zijn zeer trots op iedereen die in 2021 heeft meegefietst. Een bijzondere vermelding voor de niet-doorgewinterde wielrenners. Ook zij hebben de rit van ruim 80 kilometer met succes afgerond! Na de succesvolle editie van 2021 besloten we te kijken of een nieuwe deelname in 2023 mogelijk zou zijn. Het antwoord was een overtuigende ‘JA’! Mooi hoe zo’n event mensen dichter bij elkaar brengt. Het verbroedert, het creëert mooie herinneringen. En dat is zowel persoonlijk als zakelijk gezien een belangrijke motivatie om weer mee te doen.”

Wat is de belangrijkste drijfveer van jullie team?

“In beweging blijven is voor ons erg belangrijk. Zowel fysiek als mentaal is fietsen een prachtige bezigheid. Helaas kan niet iedereen dat, en dat is precies waar Spieren voor Spieren zich voor inzet. Mooi dat wij ons op deze manier kunnen inzetten voor deze stichting.”

Sponsoren jullie het event of hebben jullie een eigen inzamelingsactie?

“Dit jaar hebben wij een aantal sponsoren gevonden, die dit evenement en goede doel samen met ons willen steunen. Het sponsorbedrag zal rechtstreeks gestort worden op de actiepagina van deze uitdaging. Daarnaast gaat elke deelnemer ook individueel geld inzamelen middels de Van Rooi Meat-actiepagina op de website van Spieren voor Spieren. Want ja, alle beetjes helpen! Wij hopen dit jaar wederom een prachtig bedrag op te halen!”

Nog een laatste boodschap?

“Als bedrijf zijnde is het bereik dat we hebben vrij groot. Op die manier kunnen we veel mensen in beweging krijgen en een hoop geld inzamelen. Wij hopen dan ook dat onze deelname andere bedrijven in de regio inspireert om ook mee te doen aan evenementen t.b.v. een goed doel, zoals de Ronde van Italië in Brabant. Samen maken we het verschil.”

Doe mee of steun team Van Rooi Meat!

Wil je het team van Van Rooi Meat steunen, of zelf meedoen aan de Ronde van Italië in Brabant of Strade Bianche in Brabant? Ga dan naar de Spieren voor Spieren website.